Diletta Leotta je najseksi sportska novinarka na svijetu, koja je sjajnim javljanjima, pričama i prilozima osvojila srca obožavatelja nogometa diljem svijeta.

Italijanska voditeljica zaštitno je lice DAZN televizije, a izuzetno je popularna na Instagramu gdje gotovo svakodnevno objava uveseljava 8,5 miliona pratitelja. Danas je Diletta pažnju privukla fotografijom s radnog mjesta gdje je najviše pažnje privuklo dugme na vesti.

“To dugme ima bolji život od mene”, istaknuo je jedan pratitelj, dok je drugo napisao: “Jedna riječ – bestidno”.

Iako je ljubavnim ponudama obasipaju brojni nogometaši i navijači, ona je izgleda pala na čovjeka čiju je karijeru obilježio veliki kiks.

Tabloid Gente tvrdi kako je Diletta započela vezu “koja je više od prijateljstva” s Lorisom Kariusom, golmanom koji je ostao zapamćen kao veliki promašaj nakon velikih kikseva koji su mu obilježili karijeru. Posebno su ga zapamtali navijači Liverpoola u čijem je dresu katastrofalno branio u finalu Lige prvaka 2018. godine.

Karius je tada praktički Real Madridu poklonio Ligu prvaka svojim greškama i postao predmet sprdnje. Karijera mu je od tada krenula nizbrdo, a navijači su ga godinama nakon toga ismijavali zbog tih kikseva.

Sada je izgleda ipak upisao “pobjedu” i to van terena. Uspio je zavesti Dilettu koja navodno marljivo radi na svojem engleskom kako bi mogla lakše komunicirati s novim dečkom. Karius je nakon Liverpoola igrao za Bešiktaš i Union Berlin, a sada je član Newcastle Uniteda.

Raport.ba