Barcelona bi u kratkom periodu mogla da padne sa titule najboljeg tima na svijetu, do onog kom otimaju najveće zvijezde.

Pomalo nevjerovatna i senzacionalistička vijest stiže sa ostrva, ali o njoj već čitav svijet bruji – Manchester City je spreman da plati klauzulu za Lionela Messija od 300 miliona evra!

Navodno, City želi da pritisne Barcelonu, iza svega stoji Pep Gvardiola koji je najzaslužniji za Messijevu karijeru, jer su zajedno tokom četiri godine osvojili 14 trofeja, a Argentinac je postao najbolji igrač na svijetu.

Sada je došlo do potpunog zapleta, Barcelona je slagala svoje navijače da je Messi dogovorio sve uslove oko novog ugovora, jer on i dalje nije potpisan niti se zna kada će biti.

Messi je navodno postavio zahtjeve upravi, želi pojačanja kako bi se tim borio za sve trofeje, ali klub je ovog ljeta potpuno nesposoban da ispuni primarne ciljeve kao što su Coutinho i Dembele.

Messijeva otkupna klauzula po aktivnom ugovoru iznosi “samo” 300 miliona evra, što je ipak malo naspram poređenja radi sa Ronaldovom, Baleovom i Benzeminom koje iznose 500 miliona i milijardu.

Poslije Neymarove klauzule koju je aktivirao PSG za 222 miliona evra sada ništa ne zvuči nemoguće, pa čak ni da Pep ukrade Barceloni Messija.

Jedno je sigurno, ako Barca ne uspije da dovede velika pojačanja, pritisak će biti sve veći, mediji će narednih mjeseci forsirati samo priče o Messijevom odlasku i nezadovoljstvu.

Iz ovog ugla djeluje nestvarno da bi Messi mogao da odustane od svoje Barcelone, ali ukoliko uprava ne uradi ništa po pitanju stvaranja novog moćnog tima, niko neće moći da mu zamjeri ako napusti klub poslije 14 sezona u prvom timu i toliko golova i trofeja.

BRUTALNA ASISTENCIJA PJANIĆA, KOMENTATOR ARENE ODUŠEVLJEN! više klikom ispod

OVDJE