Mladi 17-godišnji Marko Brkljača na ljeto odlazi iz Hajduka i potpisuje za Lokomotivu.

Tako tvrdi DalmacijaNews, a prema mnogima najveći talent Hajduka odlazi nakon što nije prihvatio ponudu Hajduka.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Njegovi roditelji su poslali nerealne zahtjeve prema Hajduku, a klub to nije mogao ispuniti, pa će Brkljača svoju karijeru graditi u Zagrebu.

“Želim pojasniti situaciju vezanu uz Marka Brkljaču. On i njegovi predstavnici nisu prihvatili našu ponudu i Marko će na ljeto postati slobodan igrač.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Prvu ponudu smo mu dali prije deset mjeseci, međutim njegovi roditelji i predstavnici imali su nerealne zahtjeve.

Smatram da smo mu kao klub pokazali poštovanje, on je ovdje deset godina, dva puta je bio na pripremama s prvom momčadi i gotovo godinu dana trenirao je s prvom momčadi.

Uvijek mi je u razgovorima govorio da želi ostati u Hajduku, ali njegovi predstavnici pred nas su postavili nerealne zahtjeve, kojima nismo mogli udovoljiti. Dali smo mu najbolju moguću ponudu, jednaku onima koje dajemo ostalim top talentima iz naše Akademije.

Pokušali smo napraviti sve da zadržimo Marka i potpišemo s njim ugovor, ali kriteriji moraju biti isti za sve, a što je najvažnije, mi moramo štititi klub. Marku ćemo osigurati uvjete za treniranje do kraja ugovora. Želimo mu sve najbolje u nastavku karijere”, rekao je Mindaugas Nikoličius.

Hajduk ga doveo iz Benkovca

Brkljača je rođen 15. srpnja 2004. Počeo je u Velebitu iz Benkovca, a od 2014. godine je u Hajduku. Brkljača je uvršten i na listu 60 najvećih nogometnih talenata na svijetu koju je objavio britanski Guardian.

Želio ga Juventus

Kako tvrdi talijanski portal Calciomercato, Hajdukov 17-godišnji Marko Brkljača na radaru je Juventusa. Talijanski velikan želi dovesti mladog Zadranina, koji nema velikog seniorskog iskustva, ali oduševio ih je igrama za juniore Bijelih. Posebno Talijani ističu da je Brkljača iz Modrićeva kraja.

Brkljača nastupa i za U-17 reprezentaciju Hrvatske, a ovako su ga predstavili Talijani:

”Brkljača je veznjak jasnih napadačkih karakteristika. Elegancija, izvrstan prvi dodir, zablistao je u Ligi prvaka mladih, a debitirao je za seniore u Kupu. U Hrvatskoj ga već sada smatraju najvećim talentom njegove generacije 2004., ugovor mu istječe u lipnju 2022., ali strategija Hajduka je jasna, žele ga zadržati, a Juventus bi onda morao pričekati neko drugo vrijeme”, piše talijanski medij.

Gol.hr