Marketing

Sportski direktan fudbalskog kluba Ajax, Marc Overmars potvrdio je da će Hakim Ziyech napustiti klub ovog ljeta, a fudbaler ima oslobađajuću klauzulu u vrijednosti od 25 miliona funti.

Strašni Ziyech postigao je 16 golova i upisao 13 asistencija u Eredivisiji, a također je pažnju velikana privukao nakon uzbudljivog polufinala Lige prvaka, a u tom takmičenju je postigao tri gola i upisao tri asistencije, uključujući i jednu protiv Tottenhama u polufinalu Lige prvaka.

Marokanac neće imati problema sa time gdje će otići, jer su ogroman interes za njegovo dovođenje pokazali Liverpool, Arsenal i Manchester United.

Marketing

“Mnogi veliki klubovi ga žele, obećali smo Hakimu da ćemo pristati na dobar transfer. Ziyech je također nama rekao da želi u Premiership.”, istakao je Overmars.

Od sezone 2013-14 Ziyech je upisao nestvarnih 75 asistencija, što je znatno više od bilo kojeg drugog igrača za to vrijeme.

Ipak, očekuje da se da će Liverpool biti najviše zainteresovan za ovog momka, te mediji u Engleskoj navode da je Kloppu prva želja vidjeti Ziyecha na terenu zajedno sa Maneom i Salahom po bokovima.

sop