Fudbaleri Zrinjskog i Sarajeva Sarajeva u derbiju 17. kola BH Telecom Premijer lige BiH remizirali su u derbiju kola odigravši u Mostaru 2:2.

Utakmica će ostati u sjeni incidenta nakon utakmice, kada su domaći navijači raznim predmetima zasuli teren, a tom je prilikom tvrdim predmetom u glavu pogođen član stručnog štaba FK Sarajevo Muhamed Džakmić, koji je potom prevezen u Dom zdravlja.

Delegat utakmice Franjo Smoljo, u svom je izvještaju naveo niz propusta u organizaciji utakmice te je zabilježio incident koji se dogodio nakon što je Vladimir Bjelica odsvirao kraj susreta.

“Organizator utakmice poduzeo sve aktivnosti i osigurao uvjete za odigravanje utakmice prema propozicijama natjecanja BH Telecom Premijer lige BiH. Propust u unošenju veće količine pirotehničkih sredstava. Gosti i službene osobe doputovali na vrijeme. Brifing održan u predviđenom terminu,sa svim službama i službenim osobama. Na istome formirana “krizna grupa”. Službeni predstavnici klubova dostavili popise igrača sa jasno naznačenim igračima do 21 godine i igračima stranim državljanima. Izvršen pregled sportskih iskaznica i akreditacija, bez uočenih nedostataka, kao i identifikacija igrača, pričuvnih igrača i službenih osoba u tehničkim prostorima .Ponašanje gledatelja uz prijmedbe na upotrebu pirotehnike i nakon utakmice ubacivanje predmeta u ograđeni dio terena. Nakon završetka utakmice trener vratara FK “Sarajevo” udaren je predmetom ubačenim sa zapadne tribine i prevezen u Dom zdravlja Mostar. Utakmica odigrana po ugodnom vremenu na dobro pripremljenom travnjaku. Utakmicu prenosila MOJATV. Gostujuća ekipa i službene osobe dočekani na fer i sportski način”, naveo je delegat u svom izvještaju.

Sop