Menadžer Liverpula Jirgen Klop kaže da njega i igrače niko ništa nije pitao i da je o svemu (Superligi) čuo nešto malo tek u nedelju uveče dok se pripremao za težak meč sa Lidsom.

Liverpul bi upravo trebalo da počne meč 32. kola Premijer lige protiv Lidsa na Eland Roudu (direktan prenos na SK1), a neposredno prije utakmice engleski mediji upitali su Jirgena Klopa za komentar o Superligi Evrope.

„Moja osjećanja se nisu promijenila. Moje mišljenje se nije promijenilo (od kada je u prošlosti kritikovao sugestije o mogućem osnivanju Superlige). Prvi put sam za to čuo juče. Dok sam pokušavao da se pripremim za tešku utakmicu (protiv Lidsa)“, rekao je Jirgen Klop za BBC.

Njemački trener kaže da on i igrači nisu ništa znali…

„Dobili smo neke informacije, ne puno. Većinu stvari iz medija. Teško je. Ljudi nisu zadovoljni s tim, mogu da ih razumem. Ne mogu da kažem puno više jer nismo bili uključeni u proces – ni igrači, ni ja – nismo znali za sve ovo. Moraćemo da sačekamo da vidimo kako će se sve razvijati„.

Odgovor se dalje pretvorio u svojevrsni monolog…

„Imam 53 godine. Otkako se profesionalno bavim fudbalom, tu je uvijek bila i Liga šampiona. Moj cilj je uvijek bio da budem dio toga. Nemam problema sa Ligom šampiona. Sviđa mi se takmičarski aspekt fudbala. Sviđa mi se što bi Vest Ham mogao da igra u Ligi šampiona. Naravno, ne bih volio da oni budu tamo, jer mi pokušavamo da ih preteknemo, ali lijepo je što imaju priliku da se bore. Ne znam šta još da kažem? Nije lako“, dodaje Jirgen Klop.

Najvažniji dio fudbala su navijači i tim

„I ono što želim da kažem, čuo sam nekoliko stvari, ali ono što mi se zaista ne sviđa, fudbalski klub Liverpul je mnogo više od nekih odluka. Najvažniji dio fudbala su navijači i tim. Ništa ne bi smjelo da bude između njih. Čuo sam da su se pojavili transparenti, ali igrači nisu učinili ništa loše. Moramo svi da se držimo zajedno. Možemo da pokažemo da u ovim trenucima niko ne mora „hodati sam“ (himna Liverpula). U teškim vremenima morate da pokažete da se držite zajedno. To ne znači da se morate slagati sa svime, ali opet momci nisu učinili ništa loše. Želim da budem siguran da svi to znaju„.