Klauzula više ne vrijedi. Naime, prema tvrdnjama Intera, iako se pričalo o prve dvije nedjelje jula, Italijani tvrde da je danas istekla, više ni 111 miliona za Lautara Martineza nije dovoljno.

Doduše, Barselona nije imala ni namjeru da plati klauzulu, oni traže dogovor u novcu i jednom igraču, ali sada više niko ne može da kupi Lautara bez pregovora sa Interom.

Oni u ovom trenutku ne postoje, Katalonci neće dati više od 65 miliona i jednog igrača, a Inter traži 90, plus Žuniora Firpa.

Od dogovora nema ništa, mada Barselona smatra da će sam igrač izvršiti pritisak čim se prvenstvo završi, početkom avgusta. Doduše Inter igra i u LE, to im je jedina prilika za trofej, vidjećemo kada će se sam igrač oglasiti.

Pao je u formi, bez njega tim ne pobeđuje, jasno da je cijela situacija imala uticaja, Konte i Marota su razgovarali sa njim i poručili mu da sredi glavu.

Kineski vlasnici i dalje žele uspjeh po svaku cijenu, pa će dodatno pojačati tim, Konteu je obećano da će dobiti nove igrače kako bi pojačao sve linije tima i učinio ono što i Juventus, imao za svako mjesto dva fudbalera. Golman Radu će se vratiti, biti konkurencija Handanoviću, u odbrani stiže mlađi štoper umjesto Godina, kandidati su Kumbula iz Verone ili iskusniji Izo iz Torina koji je prošle godine debitovao za “Azure”.

U sredini terena, Inter već ima pristanak Tonalija, treba se dogovoriti sa Brešom koja traži previše, 50 miliona. Konte insistira da stigne Vidal, vidjećemo hoće li istjerati svoje, a pojačanje, uz pretpostavku da ostane Lautaro dobiće i u napadu. Kandidati su Džeko, koga su željeli i prošlog ljeta, i Žiru iz Čelsija koji jeste potpisao novi ugovor, ali dolaskom Vernera, Francuz će biti, kao i prošle godine u drugom planu.

Ne treba zaboraviti ni Emersona Palmijerija koji je blizu, on će zauzeti mjesto kraj lijeve aut linije, pa će tako Inter praktično promijeniti bokove i sredinu, odnosno dovesti sedam igrača u ovom prelaznom roku…