Nezapamćen incident desio se na Laver Cupu u Londonu kada je navijač uletio na teren i praktično se zapalio pred očima najvećih tenisera svih vremena – Rogera Federera, Rafaela Nadala i Novaka Đokovića.

U drugom duelu između timova svijeta i Evrope između Stefana Tsitspiasa i Diega Schwartzmana, nepoznati čovjek je sišao s tribina, sjeo na beton i zapalio vatru, pa je meč prekinut na nekoliko minuta.

Tom prilikom je zapalio i sebe, ali na svu sreću obezbjeđenje je brzo reagovalo i sve je prošlo bez ozbiljnijih posljedica, dok su Federer, Nadal i Đoković sve posmatrali sa strane.
Na majici mu je pisalo “obustavite UK privatne letove”, što je poruka određene grupacije ljudi koji se bore protiv zagađenja okoline.

Inače, švicarski teniser i jedan od najvećih svih vremena Roger Federer danas će odigrati posljednji meč u karijeri i to na Laver Cupu u Londonu, a veličanstvenu karijeru završit će igranjem paru sa svojim dugogodišnjim i velikim rivalom Rafaelom Nadalom.

Federer i Nadal će danas od 21:30 sati igrati meč protiv Amerikanaca Jacka Socka i Francesa Tiafoea, a taj susret ujedno će biti i posljednji u velikoj karijeri švicarskog tenisera koji će u 41. godini završiti s profesionalnim igranjem tenisa.

Oproštajni meč Federera bi prema prvim najavama trebao početi u 21:30 sati, a direktan prijenos osigurao je Eurosport.

Klix.ba