Arsene Wenger, legendarni menadžer Arsenala, mogao bi se nakon nekoliko godina vratiti u londonski klub pošto ga njegov nekadašnji pulen Mikel Arteta želi vidjeti uz sebe.

Wenger je nakon više od dvije decenije u maju 2018. godine napustio Arsenal, ali od tada nije pronašao novi trenerski angažman, pa bi mladi Španac volio da ima dragocijenu pomoć. Pet godina je Arteta radio pod komandnom palicom Wengera u Arsenalu i osjeća kako bi mu pomoć francuskog stručnjaka dobrodošla u iskušenjima koja predstoje.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Legendarni menadžer Arsenala je ranije ovog mjeseca tokom intervjua za Sky Sports rekao da ne isključuje povratak trenerskom pozivu, a ni Arteta nedavno nije sakrio svoju želju.

“Veliko je zadovoljstvo vidjeti ga i razgovarati sa njim. Nadamo se da ćemo ga dovesti bliže zato što mislim da bi uživao u okruženju koje može da stvori za sebe zbog poštovanja svih klubu na osnovu onoga što je uradio kao trener”, rekao je Arteta.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

O potencijalnoj novoj ulozi Wengera u klubu, Arteta nije želio da priča, ali je naglasio da je sada sve na Francuzu mada ga lično on i svi u klubu čekaju raširenih ruku.