Navijači Slobode večeras su se na sebi svojstven način oprostili od pripadnika grupe Fukare i člana oružanih snaga BiH koji je nedavno nastradao u nesreći na planini Prenj, prenosi Klix.

Veliki broj njegovih prijatelja s tribine, ali i iz grada, okupio se u naselju Slatine u Tuzli gdje su formirali niz te potom upriličili bakljadu u Radetovo ime.

“Ovako su se naše Fukare večeras oprostile od kolege s tribine Radeta Šimića. Počivaj u miru Rade. Tvoji Crveno-crni”, stoji uz objavljeni video na stranici Fudbalskog kluba Slobode.

Video pogledajte OVDJE

Podsjetimo, Rade je poginuo nakon što ga je lavina bacila na stijenu, poslije čega je njegovo tijelo bilo na nepristupačnom terenu te je zbog toga akcija spašavanja dugo trajala. U trenutku nesreće nije bio na dužnosti.
Bio je pripadnik Oružanih snaga BiH. Imao je čin poručnika i radio je kao kontrolor i časnik za materijalno-finansijske poslove.

Tokom jednogodišnje osnovne vojne izobrazbe napisao je knjigu o svom putovanju kroz Južnu Ameriku.

Bio je zaljubljenik u putovanja i uživao je boraveći u prirodi, a planinarenje je bilo njegova najveća ljubav uz Fudbalski klub Sloboda.