Barcelona i Sevilla tradicionalnim Superkupom otvaraju sezonu u Španjolskoj rušeći dvije tradicije. Dok je prva pohvalna, s obzirom da će se pitanje pobjednika riješiti u jednom susretu, odabir marokanskog Tangiera, poznatijeg kao „vrata Afrike“ za domaćina ovog susreta, možemo opravdati samo izdašnom financijskom ponudom.

Tako će Sevilla s novim trenerom Pablom Machinom, imati priliku uzvratiti Barceloni za travanjski poraz u finalu Kupa u kojem je ponižena s 5-0. Iako je Barcelona papirnati favorit, teško da se može ponoviti identičan ishod. Početak sezone donosi redizajnirane sastave u kojima vjerojatno i sami treneri još uvijek imaju određene nepoznanice.

Sevilla je otvorila sezonu nastupom u kvalifikacijama za Europsku ligu, te jedva slavila protiv Žalgirisa 1-0, što jasno daje do znanja da su im misli već bile u Maroku. Iz Andaluzije stiže „pila naopako“ da su fokusiraniji na uzvrat u Litvi, nego na potencijalni trofej na početku sezone, ali sumnjamo da će to uspavati protivnika.

Barcelona je nanizala dva poraza na američkoj turneji protiv Milana i Rome te predhodno remizirala s Tottenhamom rotirajući nove igrače i primjetno je Ernesto Valverde još uvijek traži dobitnu formulu.