Spekulacije o novom treneru Manchester Uniteda traju i pre nego što je Ole Gunar Solskjer zvanično dobio otkaz. Novinar Atletika David Ornstin je uglavnom pouzdan izvor, a sada je otkrio veoma zanimljivu vijest.

Manchester United postigao je dogovor sa njemačkim stručnjakom Ralfom Rangnikom koji trenutno radi u Lokomotivi iz Moskve kao direktor.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Nijemac je spreman da preuzme ekipu Uniteda do kraja sezone kada će dvije strane, ukoliko budu zadovoljne, moći da produže saradnju na još dvije godine kada će sa mjesta trenera preći kao savjetnik.

Proces dobijanja radne dozvole je u toku, čeka se i dozvola Lokomotive koja se ubrzo očekuje, ali Rangnik ne bi mogao da debituje na klupi “crvenih đavola” protiv Chelseaja narednog vikenda, već nakon toga.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Tokom svoje karijere fudbalskog radnika, Rangnik se proslavio kao jedan od tvoraca moćnog Lajpciga koji je, uz pomoć novca, ali i sistematskim radom stigao od treće lige do Lige šampiona za kratko vrijeme.

Osim Lajpciga u nekoliko navrata, vodio je Štutgart, Šalke, Hanover, Ulm i ostale, a osim trofeja Kupa i Superkupa Njemačke nije osvojio ništa.

Manchester United bi bila kruna njegove trenerske karijere, da li i pravo rješenje za ekipu iz Manchestera?