Nezapamćen incident dogodio se sinoć na utakmici kolumbijske Primera lige nakon što je nevjerovatan broj navijača utrčao na teren i izazvao horor scene.

U utakmici Cortulue i Deportivo Calija nezadovoljni gostujući navijači utrčali su na teren i izazvali haos kakav se rijetko viđa. Prema informacijama medija, čak 1.400 navijača utrčalo je na teren i obračunalo se s gostujućim igračima.

Riječ je o navijačima Deportivo Calija, jednog od najpopularnijih kolumbijskih klubova, koji je posljednji na tabeli Primere i gubio je rezultatom 2:0 u 81. minuti utakmice kada se dogodio veliki incident.

Navijači su utrčali na teren i počeli verbalno i fizički zlostavljati igrače i članove stručnog štaba Deportiva. Sudija i većina nogometaša uspjeli su pobjeći, dok su oni nesretni, koji su ostali na terenu, pretučeni.

Najgore je prošao slavni napadač reprezentacije Kolumbije Teofilo Gutierrez, koji je godinama nastupao za selekciju ove zemlje i igrao na svjetskim prvenstvima. Tukli su ga šakama i nogama, a u incidentu je povrijeđen i trener Mayer Candelo.

Pogledajte video OVDJE

Deportivo Cali je u međuvremenu objavio saopćenje za javnost u kojem se traži od lokalnih vlasti da intervenišu kako se ne bi dogodio sličan incident u budućnosti. Osudili su svaku vrstu nasilnog ponašanja protiv igrača i stručnog štaba kluba,piše Klix.