Rukometni klub „Maglaj“ se može pohvaliti posebnim uspjehom ove godine. Pored toga što su se sve selekcije Škole rukometa Rukometnog kluba „Maglaj“ plasirale na završnice državnog prvenstva, pored toga što je seniorska ekipa igrala Final FOUR KUP-a BiH, Maglaj će imati i čak 13 svojih predstavnika na okupljanju odgovarajućih selekcija rukometnih reprezentacija BiH. Od njih 13, devetorica su članovi Škole rukometa Rukometnog kluba „Maglaj“, dok četvorica nastupaju u inostranstvu (Njemačka i Francuska).

Selektor seniorske rukometne reprezentacije BiH, Bilal Šuman, svoj spisak je objavio nešto ranije od svojih kolega, a kao i proteklih nekoliko godina, na njemu su se našli zlatni maglajski momci, Benjamin i Senjamin Burić. Standardni članovi bh. reprezentacije i bivši članovi našeg kluba ponosno već godinama nose boje svetog dresa, a svoje karijere grade u HSG „Wetzlar“ (Njemačka) i HBC „Nantes“ (Francuska). Reprezentacija BiH u srijedu 14.06. u Sarajevu igra jako bitan susret kvalifikacija za Europsko prvenstvo u Hrvatskoj, a protivnik je jedna od najboljih svjetskih ekipa, reprezentacija Španije. Četiri dana kasnije, reprezentacija putuje u Beč, gdje će protiv reprezentacije Austrije okončati kvalifikacije, nadamo se sa čekiranom kartom za Hrvatsku.

Pored seniorske reprezentacije, za vikend će biti održano i kontrolno okupljanje ostalih omladinskih rukometnih bh. reprezentacija. Selektor juniorske rukometne reprezentacije BiH, Zdenko Grbavac, također je objavio spisak svojih reprezentivaca (rođeni 1998. i mlađi), a na njemu su se našla trojica Maglajlija, i to: Maid Džanbegović, Tarik Karabegović i Faris Hadžić. Maid i Tarik su članovi Rukometnog kluba „Maglaj“, dok Faris nastupa u Njemačkoj, za ekipu TSG Soflingen 1864, nakon što je prošao sve selekcije maglajske Škole rukometa. Njih trojica, su zajedno sa svojim kolegama, 2011. godine postali prvaci BiH za dječake rođene 1998. i mlađe.

Selektor kadetske rukometne reprezentacije BiH (dječaci rođeni 2000. i mlađi), Nebojša Golić, na svoj spisak je također uvrstio maglajske rukometaše, i to njih četvoricu: Damir Kadrić, Amar Kendić, Amar Hasić i Nedim Hadžić. Kadrić, Kendić i Hasić članovi su Škole rukometa Rukometnog kluba „Maglaj“, dok je Nedim, njihov bivši kolega, trenutno u Njemačkoj, gdje zajedno sa bratom Farisom, nastupa za TSG Soflingen 1864. Maglajska četvorka se također okitila državnim prvakom, i to 2013. godine.

Prvi put će svoje kontrolno okupljanje imati i omladinska rukometna reprezentacija BiH, selekcija dječaka rođenih 2002. godine i mlađi. Selektor reprezentacije, Jasmin Mrkonja, je objavio širi spisak reprezentativaca BiH, a svoje mjesto na njemu su našla također četvorica polaznika Škole rukometa Rukometnog kluba „Maglaj“, i to: Alan Mujkanović, Benjamin Brkić, Tarik Suljaković i Tarik Velić. Talenat i rukometne sposonosti ove četvorice mladih momaka nije ostao neprimijećen, te će se oni također naći na pripremamam ovog vikenda u Sarajevu. Nakon reprezentativnog okupljanja, maglajski dječaci će se okrenuti završnici državnog prvenstva, gdje se nadaju jednoj od medalja.

Ovo je samo još jedan pokazatelj da Škola rukometa Rukometnog kluba „Maglaj“ radi sjajan posao sa mladim rukometašima i da će ovaj broj u budućnosti samo biti veći. BENZEMA: “RAMAZAN JE, SVI IDU NA ODMOR, A JA…” više klikom ispod

OVDJE (maglaj.net)