Kako smo i pisali City je očekivao kaznu. Razočarani jesu, ali nema iznenađenja, i kako prenose engleski mediji plan postoji.

Oni na saslušanju UEFA nisu iznijeli sve dokaze, upravo jer su znali da će UEFA biti i tužilac i sudija i porota, kako se priča u klubu.

Uložiće žalbu, ona će vjerovatno biti odbijena, a onda slijedi obračun u Lozani.

Klub se već suočavao sa ovakvim prijetnjama, angažovaće drim-tim stručnjaka za ovu vrstu prava, a kako smo rekli, nisu izvukli sve adute u Nionu.

Kažnjeni su na osnovu ukradenih dokumenata koje je objavio “Špigl”, u kojima se vidi da su marketinški ugovori pumpani, da je većinu preko svojih firmi plaćao šeik Mansur, koji praktično predstavlja Emirate.

Ali, da li hakovani mejlovi mogu da budu dokazi?

Statut arbitraže u Lozani ne polazi od odluke, dakle strani koja uloži žalbu se garantuje nepristrasno saslušanje, njima u UEFA nije dozvoljeno prema tvrdnji kluba da iznesu legalne razloge i da ospore tvrdnje UEFA, pa uz tim stručnjaka, vjeruju da će biti oslobođeni.

Prve reakcije su da je nemoguće da kazna ostane na snazi, možda bude drakonska novčana kazna, ili jedna godina suspenzije, ali u svakom slučaju, Lozana će brzo reagovati kako ne bi ugrozila regularnost PL, ali i same Lige šampiona.

Loading..