Jusuf Nurkić, košarkaš Portland Trails Blazersa, neće se danas priključiti reprezentaciji Bosne i Hercegovine koja se na Vlašiću priprema za Eurobasket i dva meča kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo protiv Crne Gore i Francuske.

Međutim, došlo je do promjene plana, pa će naš jedini NBA reprezentativac od sutra biti sa saigračima, potvrđeno je za Faktor iz KSBiH.

Selektor Adis Bećiragić odlučio je da danas svoje izabranike nagradi slobodnim danom, a novo okupljanje zakazano je za sutra u 14 sati, kada je planiran zajednički ručak na kojem bi se trebao pojaviti i Nurkić. Predviđeno je da centar Portlanda prvi trening u opremi BiH odradi sutra navečer.

Reprezentacija BiH kompletirat će se u subotu, kada će na Vlašić stići i Gordan Firić, nekadašnji bh. reprezentativac, koji će biti u Bećiragićevom stručnom štabu.

Zmajevi će na Vlašiću boraviti do 11. augusta kada je planiran odlazak u Estoniju, gdje će 12. i 14. augusta igrati prijateljske utakmice protiv domaćina i Belgije.

Potom je planiran povratak u Sarajevo, jedan kontrolni susret koji će bh. tim odigrati između sebe, te pripreme za gostovanje u Crnoj Gori (24. august) u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo. Tri dana kasnije ugostiti ćemo Francusku, također u sklopu kvalifikacija za Mundobasket.

Eurobasket otvaramo 1. septembra protiv Mađarske, a potom slijede utakmice protiv Njemačke (3. septembar), Slovenije (4. septembar), Francuske (6. septembar) i Litvanije (7. septembar).

Faktor.ba