Na proširenom spisku Mehmeda Baždarevića, selektora Bosne i Hercegovine, za utakmice protiv Gibraltara i Albanije nalazi se 30 igrača, a tu je nekoliko novih imena.

Prema pisanju Oslobođenja Dario Đumić, Daniel Pavlović, Amer Gojak, Kenan Kodro, Avdija Vršajević, Miroslav Stevanović i Haris Duljević dobili su pozive selektora Baždarevića. DIREKTAN TV PRIJENOS MEČA DŽUMHURA, A NA KOJEM KANALU, pogledajte OVDJE

Selektor našeg nacionalnog tima i ranije je pravio prošireni spisak, a ovaj put poslao je pozive svim fudbalerima, međutim svi neće doći na okupljanje u Trening kamp u Zenici.

Pet igrača sa spiska neće doći na okupljanje u Zenicu, a Baždarević će objaviti spisak 16. ili 17. marta. Pozive je poslao svima iz razloga da ne bi poslije imao problema sa klubovima ukoliko zbog povrede sa rezervnog spiska pozove nekoga od igrača. NEKADA IGRAO ZA BIH, SADA ĆE ZA MAĐARSKU! Više OVDJE

Gotovo sigurno na spisku neće biti Harisa Medunjanina i Muhameda Bešića, dok je upitan i dolazak Milana Đurića, koji pod injekcijama igra za Bristol. Također, vrijedi istaći i da selektor nije odnio konačnu odluku u vezi Emira Spahića.

Baždarević je ovaj put pozvao više igrača iz razloga što četiri reprezentativca nemaju pravo nastupa protiv Gibraltara, a to su Edin Džeko, Senad Lulić, Mate Jajalo i Ognjen Vranješ.

Tri dana nakon utakmice na Bilinom polju protiv Gibraltara Zmajeve očekuje prijateljski susret protiv Albanije, gdje će selektor navodno poslati na teren kombinovani sastav.