Nogometaš Milana, Rade Krunić, zadobio je povredu u posljednjem meču Serije A protiv Verone, čime je njegov nastup u predstojećim utakmicama protiv Portugala i Luksemburga postao neizvjestan, kako je potvrđeno na Klix.ba.

Iako je postojao dogovor između reprezentacije Bosne i Hercegovine i Milana da Krunić ne igra posljednju utakmicu, to se na kraju nije dogodilo, a naš vezni igrač je ponovno pogoršao povredu koljena koju je već imao, stavljaći njegovo učešće u pitanje za ove dvije utakmice.

Krunić je izuzetno važan član našeg tima, a u prvom meču protiv Islanda, koji smo pobijedili rezultatom 3:0, postigao je dva gola i bio jedan od najboljih igrača. Također je odigrao punih 90 minuta u porazu protiv Slovačke.

Ukupno je odigrao 29 utakmica za reprezentaciju Bosne i Hercegovine, postigavši četiri gola. Sada je sve u rukama doktora Karabega, koji će pokušati rehabilitirati našeg vezista za ove dvije ključne utakmice.

Zmajevi su već izgubili Ermedina Demirovića zbog povrede meniskusa, a on će ovaj tjedan biti podvrgnut operaciji.

Što se tiče okupljanja reprezentacije, zakazanog za 7. juni, Ibrahim Šehić i Amir Hadžiahmetović će se kasnije pridružiti nakon odluke da se odigra posljednje kolo turske lige, pa će stići dva dana kasnije.

Naša reprezentacija će se susresti s Portugalom u Lisabonu 17. juna, dok će 20. juna ugostiti Luksemburg u Zenici.