Zinedin Mustedanagić je od danas novo pojačanje Fudbalskog kluba Sarajevo, koji u Bordo tim stiže na posudbu iz Sparte Prag i ostaje sve do kraja sezone.

Mustedanagić je bio član svih omladinskih kategorija reprezentacije BiH (U-16, U-17, U-19), a trenutno je član U-21 selekcije, za koju je upisao devet nastupa uz učinak od dva gola i dvije asistencije.

Zinedin Mustedanagić rođen je u Bosanskoj Krupi 1. augusta 1998. godine, a igra na poziciji centralnog veznog. Prvi klub za koji je zaigrao bila je Sloga iz Bosanske Otoke, a s čak 11 godina otišao je u najslavniji češki klub Spartu Prag, gdje se afirmisao kao igrač i 2015. potpisao profesionalni ugovor.

“Danas smo uspješno kompletirali svu potrebnu dokumentaciju i Zinedin je novi član Bordo tima. Riječ je o izvrsnom igraču i očekujemo da će opravdati očekivanja“, rekao je je koordinator sportskog segmenta Emir Hadžić.

“Sretan sam što sam tu. Sarajevo ima vrhunsku ekipu. Dosta igrača poznajem iz mlade reprezentacije, sa šefom struke sam već sarađivao, tako da mislim da ću se lako uklopiti. Ekipi se pridružujem u prvom dijelu priprema, stoga imamo vremena uigrati se“, izjavio je Mustedanagić.

Osim Sparte Prag, Mustedanagić je kao posuđen igrač nastupao za Duklu Prag, Ruzomberok i Dynamo Ceske Budejovice

Loading..