Ukoliko želite da kosu podstaknete na brži rast, najbolje je da to uradite prirodnim putem. Postoje različite biljke koje mogu utjecati da vaša kosa raste brže, ali je vrlo bitno da znate kako da ih kombinirate.Ove namirnice povećavaju protok krvi u glavi i tako osiguravaju prirodni proces rasta dlake.

Zeleni čaj Zeleni čaj je odličan preparat za brži rast kose zato što sadrži antioksidante. Možete ga piti, ali i koristiti kao dio šampona, losiona ili drugog preparata za kosu.

Krompir Kosu isperite vodom koja ostane nakon kuhanja krompira, a nakon toga nanesite vaš omiljeni šampon, i oduševićete se rezultatima.

Ulje grožđa Toplo ulje sjemenki grožđa utrljajte u korijen kose prije odlaska na spavanje. To radite dva do tri puta nedeljno. Maska od jaja Pomješajte jaje i 50 grama maslinovog ulja. Zatim tu smjesu nanesite na kosu, kosu zamotajte folijom i ostavite je da djeluje jedan sat. Nakon toga kosu operate nekim blagim šamponom i stavite balsam. Ovo praktikujte jednom nedjeljno, piše B92