Barcelona će nakon Pedrija ozvaničiti još jedan mega potpis u narednim danima – Ansu Fati će potpisati novi višegodišnji ugovor.

Ovog jutra potvrđeno je to iz više izvora – direktor Barcelone Alemani otputovao je u Portugal na završne pregovore sa Jorge Mendesom oko Fatijevog novog ugovora. Po trenutnom, Fati ima ugovor do juna 2022. godine, ali Barca ima automatski pravo da ga produži po istim uslovima do 2024.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Međutim, klub je na insistiranje Mendesa, ali i na sopstvenu inicijativu, odlučio Fatiju odmah ponuditi poboljšani ugovor do kraja tekuće godine, te potom na dodatnih pet, sve do 2026. godine.

Fatijeva plata postepeno će rasti, pošto nije tajna da se klub nalazi u nezavidnoj finansijskoj situaciji. Iako je Mendes na stolu imao nekoliko mega ponuda od evropskih velikana, čak je i Guardiola izrazio želju da ga dovede, Fati je svom agentu jasno poručio da prihvati Barcinu, jer želi ostati u voljenom klubu.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Fati je iz Gvineje Bisao, njegova porodica izbjegla je u Španiju kada je bio dječak, a u La Masiju je stigao još sa nepunih 10 godina. Ovog ljeta Barcelona je Fatiju dala i Messijevu desetku.