Riyad Mahrez se pokazao kao otkriće u Leicesterovoj sezoni iz snova, kada su osvojili naslov 2015/16. Od tada je napadač kontinuirano povezan sa prelaskom u Arsenal.

Prema izvješću Don Balona, 27-godišnji Alžirac je vrlo jasan u svojoj želji da se preseli u Arsenal.

Navodi se da su i Real Madrid i prvak Premier lige Manchester City zainteresirani za Alžirca. Međutim zvijezda Leicester Cityja se želi osjećati važnim u klubu u koji ode, a u Manchester Cityju i Real Madridu će biti samo još jedan igrač među velikim zvijezdama.

Mnogi mediji vjeruju da je transfer Mahreza u Manchester City gotova stvar, jer izvješća govore da će Guardiola poslati ponudu od 65 milijuna funti, tako da bi to mogao biti šok za mnoge navijače Arsenala, ako City uspije okrenuti ovaj transfer u svoju korist.

2017. godine, Arsenal je navodno napravio ponudu za Mahreza, koju je Leicester navodno odbio zbog toga što je ponuda bila premalena za odbor Leicestra. Mnogi vjeruju da je to ostavilo Mahreza bijesnog, nakon što je zatražio da napusti klub tog ljeta.

Sa 12 golova i 11 asistencija ove sezone se ponovo dokazao ključnim i vrlo kreativnim igračem koji je u 2015/16 godini bio igrač godine.

Proglašen je PFA igračem godine, a poznat je po svom driblingu i prirodni je talenat, igrač koji normalno igra na desnoj strani, krilnoj poziciji, no ponekad se zna preseliti i u sredinu.

Ova vijest dolazi u vrijeme kada je Arsenalova budućnost nejasna, sa Wengerom koji odlazi i nekoliko kandidata koji traže posao, teško je predvidjeti kako će Topnici djelovati kada se otvori transferni rok.

Novi menadžer će možda teško dovesti neke igrače svjetske klase poput Riyada Mahreza nakon što se klub nije uspio kvalificirati za Ligu prvaka, završivši na šestoj poziciji ove sezone.

Bila je to razočaravajuća sezona za navijače Arsenala, koji su možda vjerovali kako će dolazak Alexandre Lacazettea i Pierre-Emerick Aubameyanga oživjeti napad Topnika.

Sa Aubameyangom koji je postao najbrži igrač koji je postigao 10 golova u povijesti Arsenala, mnogi će se pitati da li bi transfer Mahreza bio najbolja opcija i da bi umjesto toga možda bolje bilo da dovedu nekog jakog braniča kako bi se izbalancirao tim.

sop