Edin Džeko je sa dva gola bio junak u pobjedi Intera nad ukrajinskim Shakhtarom iz Donjecka (2:0) kojom se italijanski klub približio plasmanu u osminu finala evropske Lige prvaka iz grupe D.

Naš nogometni reprezentativac mrežu gostiju zatresao je u 61. i 67. minuti te dobio nagradu za najboljeg igrača meča petog kola.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Trener ekipe iz Milana Simone Inzaghi je po završetku meča izjavio da je nakon mnogobrojnih promašaja u prvom poluvremenu upravo gol Džeke donio olakšanje.

-Inter me je doveo da bih postizao golove i pokušavam dati svoj doprinos. Njihov golman bio je veoma dobar, ali je bilo bitno da budemo smireni. Konačno smo u drugom poluvermnu postigli dva gola.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Osvojili smo tri ključna boda. Lopta nije htjela ući u prvom poluvremenu, a i drugo je djelovalo kao “prokleto” sa poništenim golovima. Konačno smo uspjeli. U pauzi Inzaghi nam je rekao da nastavimo igrati kao u prvom poluvremenu – izjavio je Džeko.

Dijamant se sa ova dva pogotka priključio elitnom krugu igrača koji su stigli do cifre od 50 pogodaka u klupskim takmičenjima pod okriljem Evropske nogometne federacije (UEFA).