Senad Lulić se konačno vratio na teren, nakon duge pauze od skoro godinu dana.

U intervjuu za Dnevni Avaz, između ostalog je govorio i o eventualnom povratku u reprezentaciju BiH, za koju je posljednju utakmicu odigrao 2017. godine.

“Vjerujte mi, još ne razmišljam toliko unaprijed. U posljednje vrijeme, iskren da budem, nisam ni razmišljao o tim reprezentativnim utakmicama. Najbitnije mi je bilo da se vratim na teren, pa onda da igram. A šta će vrijeme donijeti, to ne znam. Ne znam, zaista… Pristao sam da se vratim i odigram taj baraž za Evropsko prvenstvo 2020. Htio sam ponovo biti tu i pomoći koliko mogu, ali je bilo kako je bilo… Sad je tu novi selektor, novi igrači”, rekao je Lulić i dodao:

“Dolazak u taj četvrti šešir je relativna stvar… OK, Francuska je veliki favorit naše grupe za Mundijal u Kataru, a smatram da mi imamo kvalitet da sa ovim drugim – Ukrajinom, Finskom i Kazahstanom, igramo ravnopravno i borimo za to drugo mjesto i dodatne kvalifikacije. Normalo, tu ne pomaže samo iskustvo, ni moje, ni bilo koga drugog. Treba tu da se poslože sve stvari. No, ne bih volio da još pričamo o tim stvarima zato što je tu novi selektor, bit će vremena i za to. Svakom treba dati šansu, pa da vidimo gdje ćemo doći. Rezultati su najbitniji i jedino mjerilo. Što se tiče reprezentacije, vidjet ćemo.”