Brazilska zvijezda Neymar, prošlog je ljeta za rekordna 222 miliona eura prešao iz Barcelone u PSG. Bio je to transfer koji je šokirao nogometni svijet, a skoro godinu dana poslije, Neymar je govorio o saradnji sa Messijem i Suarezom.

“Bili smo odlični sa Messijem, a onda je došao i Suarez. To je bio šlag na tortu. Nas trojica smo bili super po tim. Messi i ja smo bili bliski sa Suarezom, postali smo nerazdvojni i jako dobro se slagali. Znali smo šta treba da radimo. Tokom treninga, Messi i ja bi smo se glupirali sa loptom. Suarez bi došao do nas i mi bi smo se pravili ljutim”, pričao je Neymar, koji je otkrio da mu saradnja sa Urugvajcem i Argentincem i najviše nedostaje iz Barce.

“Tokom meča, ja sam predriblao protivnike i dobacio loptu, a Messi je uradio isto. Suarez je takođe pokušao i mi smo počeli da se smijemo. Bili smo toliko bliski da smo se smijali jedni drugima kada pogriješimo. Imali smo veliko prijateljstvo. Ono što mi nedostaje iz Barcelone je igranje sa Messijem i Suarezom. Bili smo sretni, bili smo prijatelji”, dodao je.

sop