U kući Cristiana Ronalda izričito je zabranjena samo jedna riječ, otkrila je u intervjuu za francuski L’Equipe njegova sestra.

Rivalstvo između Cristiana Ronalda i Lionela Messija obilježilo je posljednje desetljeće u svjetskom nogometu. Poznato je da zvijezde Real i Barcelone nisu prijatelji na terenu ili izvan, ali ponekad se čini da je netolerantnost između njih vještački medijski “naduvana”.

Nije poželjno izgovarati ime Lionel Messi u kući Cristiana Ronalda, potvrdila je njegova sestra Katja za francuski L’Equipe, koji je objavio opsežnu priču o životu slavnog portugalskog nogometaša.

“Kod kuće ne razgovaramo o Messiju. Cristiano zna da kada prijeđe kućni prag i izađe van kreće ‘vrtlog’. On također zna da kada je vani i uđe u kuću, da je tada zaštićen. To je mjesto gdje puni baterije”, rekla je Ronaldova sestra za L’Equipe.

O životu Cristiana Ronalda govorila je i njegova majka Dolores, koja je istaknula kako njezin sin još uvijek može igrati na najvišoj razini.

“On je vrlo fokusiran, ali je u glavi i veoma nervozan. On utakmica proživljava u glavi i razmišlja kako nešto može odigrati. Neki mogu igrati do 37. godine. ”

Cristiano nije stroj, ali će nastaviti igrati dok to bude mogao , mislim još tri ili četiri godine. Uvijek je bio perfekcionist, uvijek hoće biti najbolji, sve želi učiniti za pobjedu. Inače, on je zatvorena osoba “, rekla je majka Cristiana Ronalda.

Ronaldo je debitirao za Portugal u kolovozu 2003. kada je imao 18 godina. On je prvi portugalski igrač koji je dao više od 50 golova u reprezentaciji i najbolji portugalski strijelac svih vremena.

Preuzeo je kapetansku dužnosti u srpnju 2008., a na Europskom prvenstvu 2012. vodio je Portugal do polufinala, završivši natjecanje kao najbolji strijelac turnira.

Na Europskom prvenstvu 2016. godine postigao je najveći uspjeh s portugalskom reprezentacijom, kada je postao prvak Europe, pobijedivši domaćina Francuske 1-0 u finalu.

sop