Za portal sop.ba govorio je fudbaler Veleža Haris Ovčina.

Bivši fudbaler Željezničara i hrasničkog Famosa već četvrtu sezonu brani boje Rođenih i to sa mnogo uspjeha. Ovaj krilni napadač je jedan od najzaslužnijih što se Velež uspio vratiti u Premijer ligu, te je u ove četiri godine postao miljenik navijača.

Velež se vratio u elitu bh. fudbala, a nesumnjivo je da si ti jedan od najzaslužnijih za taj podvig mostarskog kluba. Vratimo se na tvoj dolazak u Velež. Kako si se adaptirao na početku?

“Pa dobro sigurno da je na početku bilo tesko, Velež je bio u teskoj situaciji ali eto došao sam tu jer sam znao da je Velež veliki klub, vremenom je išlo sve na bolje od infrastrukture, ekipe, finansija prije svega podrške navijača, vratili smo ono povjerenje kod ljudi koje se izgubilo u tom prijašnjem periodu. Ja sam se vrlo brzo prilagodio jer je Mostar prelijep grad i sigurno jedna zdrava sredina.”

Prošlogodišnja povreda ostavila je traga, šta očekuješ u nastavku sezone po pitanju tvog doprinosa ekipi?

“Što se tiče povrede, ona je daleko iza mene. Spremio sam se i pokazao sam da se na mene može ozbiljno računati. Truditi ću se da svojim kvalitetom i svojim zalaganjem pomognem Veležu u ostvarenju ciljeva.”

Kada smo kod nastavka sezone, kakve ambicije ima Velež do kraja sezone i šta ti priželjkuješ?

“Pa sad smo u nekoj sredini tako da će prvi rezultati nam dati malo jasniju sliku da li ćemo se boriti za neki veći rezultat ili ipak ostati u toj sigurnoj zoni. Mi ćemo sigurno dati sve od sebe pa ćemo vidjeti koji ce biti krajnji rezultat.”

Velež ima sjajne navijače, koliko ti znači podrška sa tribina?

“Navijači su sigurno jedna bitna karika. Oni su tu uvijek uz nas i njihova podrška nam daje neku dodatnu snagu . A mi ćemo našim igrama i zalaganjem truditi se da im vratimo za tu njihovu podršku.”

Za kraj, pitanje koje igrači obično diplomatski izbjegnu, da li je plan ostati u Veležu ili promijeniti sredinu u skorije vrijeme?

“Pa što se mene tiče još sam pod ugovorom jedan duži period, ali ako dođe neka ozbiljnija ponuda za inostranstvo vidjeti ćemo. Al imam cilj da sa Veležom napravim neki veliki rezultat. Ostvario sam već jedan veći cilj a to je ulazak i Premier Ligu, a nadam se dok sam igrač Veleža da cu napraviti još nešto veliko.”

Razgovarao: Edin Ridžal

Sop.ba