Hrvatska je sinoćnjim trijumfom u penal seriji protiv domaćina, posljednja osigurala učešće u polufinalu Mundijala. Prije njih su to učinile selekcije Engleske, Francuske te Belgije.

Izbornici tri od četiri reprezentacije koje su izborile plasman u polufinale Svjetskog prvenstva imat će na raspolaganju sve igrače. Među njima je i Zlatko Dalić.

Naime, čak osmorici hrvatskih nogometaša prijetila je suspenzija za polufinale protiv Engleske ako dobiju karton na utakmici protiv Rusije. Srećom po njih, kartone su dobili Lovren, Vida, Strinić i Pivarić, oni kojima nije prijetila suspenzija

Kako se prema FIFA-inom pravilniku uoči polufinala brišu kartoni, jasno je da će Dalić na raspolaganju u posljednje dvije utakmice imati sve nogometaše, osim u slučaju crvenog kartona ili ozljede.

Isti je slučaj i s francuskim i engleskim izbornikom, a Belgijci o okršaju s Francuzima ne mogu računati na Thomasa Meuniera koji je dobio žuti karton u četvrtfinalu protiv Brazila.

Nema sumnje da nas očekuju sjajni mečevi, ulog je finale Svjetskog prvenstva, a o tenzijama na samom terenu koje će biti, ne treba ni pričati.

Sop