U Italiji nema znakova smirivanja krize, a karantin još ne daje rezultate. Stručnjaci tvrde da će zabrana biti još najmanje par nedjelja a zatim slijedi oporavak i postepeno otvaranje, koje se neće završiti prije leta.

To upravo stavlja fudbal pred dilemu, ako takmičenje ne počne do juna, a prazne tribine su izvjesne, sve je više zahtjeva da šampionat bude završen, odnosno prekinut.

Jedna od opcija je da zavjesa padne prema sadašnjem stanjem na tabeli, odnosno da Juventus bude prvak, a Lacio, Inter i Atalanta uđu u Ligu šampiona.

To bi izazvalo mnogo kontroverzi, možda završilo i na sudovima, ali iz Juventusa su već poručili da oni “skudeto” neće prihvatiti, i da nema potrebe da se titula dodjeljuje bilo kome.

To izbija adut iz ruku Lacija, međutim, oni tvrde da Juventus i Inter miniraju nastavak prvenstva jer su pustili strance, i žele da spriječe drugoplasirani Lacio da osvoji titulu. Lotito tvrdi da bi uz obaveze u Evropi, Juventusu bilo teško da sačuva prvo mjesto.

Varnice prskaju na sve strane, Anjeli i braća Elkan, vlasnici Juventusa čak Lotita zovu “epidemiolog”, a samo tri ili četiri direktno zainteresovana kluba su na strani Rimljana. Žele da igraju Napoli, Kaljari, Frozinone koji se boji da bi samo dva kluba mogla da uđu, oni su treći, a da SPAL i Breša ispadnu. Sa druge strane SPAL i Breša ne bi da igraju, ali bi da se šampionat proširi na 22 ekipe.

U svakom slučaju, oni kojima ne bi odgovarao završetak prvenstva će podnjeti tužbu, regionalni sudovi u Italiji su pristrasni, to bi moglo da znači da se blokira sljedeće prvenstvo ili da Lega popusti pred ucjenom, da sljedeće godine bude 22 kluba, s tim što bi ispalo pet, a ušla tri u ljeto 2021.

Tome se protive oni najmoćniji koji dodatno žele da smanje ligu, da je vrate na 18 klubova, kako bi koncentrisali kvalitet, ali i rasteretili svoje zvijezde.