Zadnjih godina, uložili su mnogo energije i znanja, kako bi od ideje došli do finalne verzije, a sada su osigurali plasman svog proizvoda na tržište SAD-a, javlja N1.

Dva dvadesetogodišnjaka Marin, Luka i Robert, studenti računarstva, mladi su inovatori koji su svoje slobodno vrijeme posvetili razvijanju ideje pametnog privjeska. U pitanju je privjesak koji služi kao eksterna baterija i memorija za pametne telefone.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

”Power bank smo implementirali da, kad se korisnici tablet smartphone uređaja nađu u situaciji da nemaju baterije, naš privjesak je tu da im pomogne, naravno tu je i memorija da oslobodi vaš prostor i da ga proširi i RFID tag koji se koristi za registraciju firmi, paljenje ili gašenje određenih uređaja i tu je android aplikacija koja komunicira s našim privjeskom”, kazao je Luka Vučina.

A u ovaj projekt uplovili su sa svega sedamnaest godina. Sama izrada privjeska kažu bila je zahtjevna, a nisu imali ni dovoljno znanja kako bi ideju pretvorili u stvarnost. No, nisu odustajali. Od ideje došli su do finalne verzije. Privjesak je nov na tržištu, jedinstven po svom izgledu i mogućnostima.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

”Spark nam je otvorio svoja vrata, mi smo prva generacija startupa, prijavili smo se i ušli u akceleraciju, sada smo već tvrtka mnogo je ozbiljnije, završili smo s razvojem čitavog hardwera i softwera, sada je ostalo samo na prodaji”, dodao je Vučina.