Marketing

Zvanično je potvrđeno od strane kluba, sutra će se italijanski stručnjak Max Allegri i predsjednik Angeli obratiti medijima. Allegri završava epizodu u Juventusu.

Osvojio je pet vezanih titula u Seriji A, te četiri Kupa Italije, domogao se i dva finala Lige prvaka, 2015. i 2017. godine. Postavlja se pitanje – ko će ga naslijediti? Italijanski mediji prenose kako je u igri pet imena.

Marketing

Poznato je da direktori kluba Pavel Nedved i Fabio Paraticci guraju povratak Kontea, ali je bivši selektor Italije nadomak klupe Intera.

Velika želja uprave je i Pep Guardiola, ali Španac će definitivno ostati na “Etihadu” još makar godinu dana, sa druge strane “Bjankoneri” bi morali da se dogovore i sa Cityjem, što se nakon dvije vezane titule u PL čini kao nemoguća misija.

Visoko na listi želja je i Maurisio Pocchetino, tu stvari djeluju realnije, ali je i dalje sve u rukama Totenhema. Argentinski stručnjak je izjavio da želi najprije da razgovara sa čelnicima Sparsa, kako bi mu iznijeli ambicije kluba za naredni period, pa će nakon toga odlučiti da li želi da nastavi sa projektom u Sjevernom Londonu.

Mediji u Italiji prenose i da je Pocchetino vezan za Torino, kako je njegova porodica upravo iz područja grada sa sjevera Italije emigrirala u Južnu Ameriku.

Kao potencijalni nasljednik Alegrija na klupi “Stare dame” pominje se i bivši trener kluba Didier Deschamp, ali se smatra da FS Francuske neće tek tako pustiti svog selektora, koji je minule godine u Rusiji osvojio titulu prvaka svijeta.

Kao najrealnija opcija u ovom trenutku nameće se trener Lacija Simone Inzaghi.

Ostvario je talentovani italijanski stručnjak sjajne rezultate sa “Nebeskoplavima”, kruna je stigla ove sezone u vidu trofeja u Kupu Italije.

Sam Inzaghi je izrazio svoju frutraciju jer ga čelnici kluba nisu podržavali u teškim trenucima, pa je njegova sudbina na “Olimpiku” veoma neizvjesna.

Što se tiče prelaska u redove Juventusa, dobio bi podršku nekadašnjeg saigrača Pavela Nedveda, ali i sportskog direktora Fabija.

Da li će Simone Inzaghi biti naredni trener Juventusa?