Momak koji je hit u njemačkoj Bundesligi, gostovao je u emisiji “Naši u Bundesligi”.

Ermedin Demirović govorio je o igranju u Bundesligi ali i reprezentaciji BiH.

“San svakog nogometaša je igranje u Bundesligi. Tako je bilo i kod mene. To je već veliki uspjeh za mene. Najveća razlika između bh. i njemačke lige je nivo nogometa i igrača koji igraju u Bundesligi”, rekao je Demirović odgovaraući na pitanje voditelje da uporedi Bundesligu i Premijer ligu BiH.

Budući da je igrao i u Španiji često se susreće s igračima koji ima porijeklo s Balkana.

“Svaki vikend igram s nekim ko je rođen u ex-Jugoslaviji. Imamo uvijek priliku nakon meča razgovarati o utakmici. Imamo dosta vremena da popričamo”, istakao je.

Demiroviću, kao i svim nogometašima, nedostaju navijači zbog koronavirusa.

“Neugodna je situacija. Nedostaju nam navijači i emocije koje dolaze s njim. Ali navikli smo na to. Važno je da smo svi živi i zdravi te da se držimo toga”, dodao je ove sezone standardni napadač Freiburga.

Ermedin je uspješno igrao za omladinske selekcije BiH, a očekuje da će ubrzo zaigrati i za seniorsku reprezentaciju BiH.

“Svako ko me poznaje zna da mi je san od djetinjstva da igram za BiH. Uvijek sam to želio. Bio sam dva puta pozvan, ali još nisam debitovao. Ali nadam se da će to biti ubrzo i da ću nastupati za bh. tim”, poručio je Demirović za kraj razgovora.