Dragan Stojković Piksi je novi selektor Srbije. Bivši jugoslovenski reprezentativac je potvrdio da je to slučaj i on će povesti Srbiju ka Svjetskom prvenstvu u Kataru. Ali sa nešto drugačijim timom,

Srbija nije uspjela da se plasira na Evropsko prvenstvo ovog ljeta, poslije poraza od Škotske u Beogradu prošlog novembra, a Ljubiša Tumbaković je otišao sa mjesta selektora.

Sada je Piksi stigao na njegovo mjesto poslije više mjeseci čekanja, a postoje indicije da bi jedan od Stojkovićevih prvih poteza mogao da se tiče drugačijeg sastava reprezentacije.

Kako navodi Kurir, Stojković je riješio da napravi određene promjene u igračkom sastavu reprezentacije. On će se zahvaliti pojedinim igračima poput dosadašnjeg kapitena Aleksandra Kolarova.

Isti portal navodi i da će novi kapiten Srbije postati Dušan Tadić, u kojeg Piksi ima ogromno povjerenje, u prilog čemu svjedoče i njegove riječi prije par godina.

“Tadićeva magična igra i gol su samo potvrda da se radi o vanserijskom igraču. Fantastičan osjećaj za prostor, tehnička savršenost, lakoća driblinga i egzekucija… To su elementi koja ga svrstavaju u red najboljih igrača današnjice”, rekao je Stojković za Blic poslije Tadićevog maestralnog performansa u dresu Ajaksa protiv Real Madrida 2019. godine.

Reprezentacija Srbije već 24. marta počinje kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo utakmicom protiv Republike Irske