Masimilijano Alegri prvi put nema apsolutnu podršku Anjelijevih.

Jedan od uticajnijih italijanskih novinara Tankredi Palmeri danas je lansirao ekskluzivnu priču o mogućem razdoru u Juventusu zbog Masimilijana Alegrija i potencijalnom scenariju do kraja sezone.

Najprije, što se Alegrija tiče, zna se da je on uvijek imao zaštitu porodice Anjeli i da je uvijek bio “njihov čovjek”. Pavel Nedved kao direktor bio je predvodnik struke koja je željela da ga otpusti 2019. godine, ali se baš i nije proslavio sa svojom idejom da je Maurcio Sari idealni nasljednik, baš kao ni kasnije Andrea Pirlo.

Dvije sezone bez Alegrija, sa Pirlom i Sarijem nisu donijele ništa posebno. Doduše, Sari je osvojio titulu, Pirlo Kup Italije, ali ekipa nije bila konkurentna u Ligi šampiona.

Stoga je poslije dvije godine, odlučeno da se vrati Masimilijano Alegri, a ekipa je ostala jednako nekonkurentna. Preciznije, Milan je osvojio titulu, Juve slavio plasman u Ligu šampiona kao jedini trofej.

Ništa značajno nije unapređeno ni u ovoj sezoni. Istina, Pol Pogba se povrijedio i prije početka, ali malo ko vjeruje da bi on donio tu razliku koja je potrebna da Juve bude kandidat za trofeje.

Stoga, prvi put, Anjelijevi razmišljaju u pravcu rastanka. Doduše, spekuliše se da će Alegri dobiti šansu do kraja grupne faze Lige šampiona, a da će ukoliko ne obezbjedi plasman u osminu finala dobiti otkaz.

Ono što slijedi je još bombastičnije – Palmeri tvrdi da će Anjeli promijeniti svoje mišljenje i da će zakopati ratne sjekire sa Antonijom Konteom koji će na ljeto biti prva meta!

Italijan ima ugovor sa Totenhemom do kraja ove sezone, oklijeva da potpiše novi i navodno baš zbog povratka u Italiju, odnosno Juventus.

A ko do ljeta?

Prelazno rješenje navodno bi mogao da bude – Paolo Montero!

U pitanju je legenda kluba, koji je igrao za Juve od 1996. do 2005. godine, potom se preselio u Južnu Ameriku gdje je igrao za San Lorenco i Penjarol, gdje je kasnije bio i trener. Montero se poslije sedam godina kao trener u Južnoj Americi, vratio ljetos u Juve i preuzeo omladinski tim.

Dakle, u klubu je, dobro ga poznaje i mogao bi da bude prelazno rješenje između Alegrija i Kontea.

Čekamo nastavak priče, Alegri, za sada ostaje, ali je na tankom ledu, preciznije, on već puca i čeka se samo šta će se desiti poslije toga – Montero poslije pauze zbog Mundijala do ljeta, a onda – Konte???