Samir Šehić je prošle noći u utakmici protiv Wichita State upisao svoj peti nastup ove sezone sa 20+ poena šutirajući 9 od 12 iz igre sa procentom šuta od 75%, a sa linije od 3 poena šutirao je sa procentom od 40%.

Naime, naš budući reprezentativac i ZMAJ je odigrao još jednu fantastičnu partiju gdje je upisao 20 poena i 8 skokova. Na drugoj strani ovo je isto tako bio 20-i nastup Samira ove godine gdje je upisao dvocifreni broj koševa u utakmici.

Kao krilni centar pod okriljem slavnog NBA trenera Duneleavya na Tulane Univerzitetu državi Luizijani a gradu New Orleans, 206cm i 107kg Samir je odigrao do sada ove sezone 30 utakmica gdje je u prosjeku njegov učinak iznosio 12.6 poena i 7.7 skokova.

Značajno je istaći da Samir u ovih 30 utakmica je imao 9 double-double a u ligi u kojoj Tulane nastupa, Samir je u vrhu tri najbolja skakača, gdje u 7.7 skokova po utakmici ima 2.2 ofanzivna skoka i 5.5 defanzivnih skokova. Sa linije slobodnih bacanja Samir šutira 72% ove sezone i ovo sve u samo 27 minuta u prosjeku provedene na parketu.

U našem razgovoru sa Šehićem, popularnim BigBozom potpuno je razumljivo da sljedeća stepenica a i želja naredne sezone je i sam nastup za Bosnu i Hercegovinu.

“Oslobodio sam svoj univerzitetski raspored od obaveza na Tulanu koledžu početkom mjeseca maja, tako ako bi dobio poziv da bih mogao da se odazovem. Spreman sam na eventualni poziv trenera Bosnića,rado ću se odazvati i prihvatiti poziv ako ga bude.” kazao je Samir.

“Spreman sam i fizički i psihički za nastup. Dosta sam zadovoljan nastupom na koledž ligi, a na meni je samo da nastavim da radim a svi ostali rezultati će doći sami po sebi” dodao je nastavku razgovora Šehić.

sop.ba