Reprezentacija Brazila ostala je bez Dani Alvesa koji teško da ima zamjenu na poziciji beka u Brazilu, ali zamjenu su morali naći jer se povrijedio na finalu Kupa Francuske gdje je njegov PSG igrao protiv trećeligaša Les Herbiersa. PSG je slavio, ali Dani Alves nije zbog povrede koljena koja će ga udaljiti od Svjetskog prvenstva u Rusiji.

Zamjena za njega će biti Fagner koji igra za Corintians. Fagner je dvadesetosmogodišnji defanzivac koji igra veoma dobro, a i on je imao problema sa povredom zbog koje je od 29. aprila van zelenih travnjaka. Doktori iz reprezentacije Brazila dozvolili su Fagneru da zaigra i po svemu sudeći bit će spreman u potpunosti do Mundijala.

U ponedjeljak će biti poznat konačan spisak reprezentacije Brazila koji u Rusiij igra u grupnoj fazi sa Švicarskom, Srbijom i Kostarikom. Prvu utakmicu reprezentacija Brazila igra upravo protiv Švicarske. Jedni su od glavnih favorita, a svi strepe zbog toga što nisu sigurni u kakvoj će formi biti Neymar koji je nedavno izjavio da strahuje od povratka na teren jer bi mogao ponovo da se povrijedi.

Sop