Početkom marta bit će donesena odluka o članovima stručnog štaba fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine, koja je još prije skoro mjesec zvanično dobila novog selektora.

Sjednica Izvršnog odbora Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine bit će održana 3. marta, a navodno na istoj će biti donesena odluka o članovima stručnog štaba A reprezentacije BiH, na čijem je čelu bugarski stručnjak Ivaylo Petev.

Osim odluke o članovima stručnog štaba Zmajeva, bit će poznato i ko će u nastavku voditi U-21 reprezentaciju naše zemlje, a navodno na klupi će najvjerovatnije i dalje biti 49-godišnji stručnjak Slobodan Starčević.

Starčević je skoro prije godinu došao na klupu mlade reprezentacije BiH, kada je naslijedio Vinka Marinovića, a Zmajići su odigrali odlično četiri utakmice pod njegovim vodstvom, tako da je njegov ostanak bio i očekivan.

A reprezentaciju Bosne i Hercegovine narednog mjeseca očekuju i tri utakmice. Kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo u Kataru otvaramo gostovanjem Finskoj 24.03, a tri dana poslije igramo prijateljsku utakmicu protiv Kostarike u na Bilinom polju, potom 31.03. nastavljamo kvalifikacije protiv Francuske na Grbavici.

U-21 nacionalni tim BiH 29.03. počinje kvalifiakcije za Evropsko prvenstvo, a gostovat će Crnoj Gori u Podgorici.