Situacija oko Koemana se raspetljava, tačnije njegov napad na Laportu neće proći bez odgovora. Do prije neki dan se pričalo o produžetku ugovora, sinoć su čelnici dugo većali nakon poraza od Bayerna, a ostao je i kapiten Pique.

U klubu neće tolerisati ispade trenera kome se zamjera da je izjavama o tome da klub postoji zahvaljujući njemu i sličnim opservacijama unio pometnju, ali i dao medijima razlog da priču tumače na razne načine.

Mnogi smatraju da je, ako Barca već želi da ga smijeni to potrebno uraditi odmah jer u ovom trenutku timu je potrebna šok terapija, a čini se da Holanđanin nema povjerenje dijela igrača, prije svega onih koji su ponikli u klubu.

Šta će se dešavati dalje?

Čini se da je Xavi u ovom trenutku nerealna kombinacija i da on ne želi da preuzme nakrivljeni brod u sred sezone. Prošlu ponudu je odbio pod parolom da nema iskustva, sada se spekuliše da ne vidi da ova ekipa ima budućnost, niti da smatra da nešto dramatično može da se promjeni.

Kao logično, mada svakako privremeno rješenje, pominje se Jordi Cruyff koji je dio Laportinog tima i uz direktora Alemanjija bi trebalo da bude ključni čovjek sportskog sektora. On je i lejtos slovio za kandidata za klupu ako ode Koeman, ali je imao obaveze prema kineskom klubu. Cruyff mlađi je igrao za Barsu i United, ali nije ostavio veći trag, radio je u Makabiju, Kini i bio kratko selektor Ekvadora.

Mnogi su sumnjičavi, ali Cruyff je čovjek od Laportinog najvećeg povjerenja i pretpostavlja se da će uskočiti kao zamjena, ako Kuman dobije otkaz u narednim nedjeljama.