Reprezentaciju Bosne i Hercegovine sutra u Beču očekuje posljednja utakmica Lige nacija protiv Austrije, a tim povodom je večeras održana konferencija za medije.

Novinarima se obratio Robert Prosinečki, koji je rekao kako ne razmišlja o bodu, već da će momci dati sve od sebe za pobjedu.

“Sigurno da nismo razmišljali da ćemo ići na bod, probat ćemo i dobiti utakmicu. Motivirani smo, dat ćemo sve od sebe. Kad ideš na bod, obično izgubiš. Bit će ovo jedna prava utaknica, pred punim stadionom”, kaže za početak popularni Žuti.

On dodaje kako je pritisak na domaćim, te da će protivnika pokušati ponovo iznenaditi određenim stvarima.

“Oni igraju kući, dat će sve od sebe, a samo im pobjeda igra. Sigurno će probati dominirati. Mi smo motivirani, znamo da su momci odradili dobar posao. Naša šansa je polukonta i kontra, možemo ih iznenaditi nekim stvarima ponovo. Dok se ne znaju sastavi ne znamo da li će se neki igrači oporaviti ili ne. Većina igrača je fit, sve je u najboljem redu i danas bi se trebali uvjeriti da su svi zdravi i spremni”, rekao je Prosinečki.

“Momci su dobro, dobro se osjećaju. Osjetit ćemo i večeras malo teren. Što se tiče motivacije, ona nije upitna. Siguran sam da ćemo sutra biti pravi i ostvariti dobar rezultat.”

Selektor je potvrdio i da će se Elvis Sarić ponovo naći u startnoj postavi, te da nema nedoumica ni kada je u pitanju odbrana.

“Sarić će igrati sutra. Oporavljen je, igrat će. Nemam nedoumice ni oko zadnje linije, već sam odlučio ko će igrati. Manje-više će biti isti sastav kao u Zenici, izuzev možda nekih igrača koji bi mogli biti povrijeđeni.”, kaže za kraj selektor Zmajeva.

Utakmica je na rasporedu sutra od 20 sati i 45 minuta.