Paris Saint-Germain je osvojio rekordnu 11. titulu i postao najuspješniji francuski klub ispred Saint-Étiennea (10). Unatoč tome, očekuju se velike promjene na “Parku prinčeva”. Prvi na udaru je trener Christophe Galtier, koji će biti otpušten zbog lošeg rezultata u Ligi prvaka, gdje je PSG ispao od Bayerna Münchena. Galtier nije uspio kontrolirati tešku svlačionicu, što nije pošlo za rukom ni njegovim prethodnicima.

Drugi važan odlazak će biti Messijev. Svi pouzdani izvori već neko vrijeme tvrde da Messi neće produžiti ugovor, a navodno ni PSG ne želi ponuditi novi ugovor. Messi je često bio kritiziran od strane navijača, a posljednjih mjeseci je prilično nesretan u Parizu i često je putovao u Barcelonu, gdje bi se najradije vratio.

Nije nemoguće da čak i Neymar ode. U klubu su podijeljeni oko njegovog ostanka. Mnogo toga će ovisiti o novom treneru, ali sve upućuje na to da će PSG saslušati ponude za njega, što ranije nije bio slučaj. Spominjao se Manchester United kao moguća destinacija, gdje bi Neymar svakako bio dobrodošao, s obzirom da Anthony Martial i Jadon Sancho nisu imali dobre sezone.

Posljednje veliko ime je Marco Verratti, koji je također nezadovoljan i često bio kritiziran od strane navijača. Navodno je najviše bio ljut zbog ponašanja navijača prema Messiju, s kojim se zbližio i volio bi igrati s njim u istom timu, iako je to teško izvedivo.

Na popisu za odlaske su i Carlos Soler, Renato Sanchez, ovogodišnja pojačanja koja nisu puno pokazala. Isto se može reći i za Fabiana Ruiza, ali Španjolac je sigurniji u timu. Nije poznato hoće li Sergio Ramos dobiti novi ugovor, jer isti ističe 30. juna, kao i Messiju.

Zna se da u PSG dolazi Milan Škriniar kao novi stup obrane, pa ostaje vidjeti tko će izgubiti mjesto u momčadi.

Mnogo toga će ovisiti o novom treneru, a to pitanje je i dalje nejasno. Sporadično se spominjao Jose Mourinho, a Zinedine Zidane je više puta odbio Pariz jer mu je srce u Marseilleu. Vidjet ćemo hoće li Antonio Conte možda postati opcija, dok Luis Enrique trenutno više gleda prema Napoliju.