Ako ste se pitali zašto Belgijanci igraju ispod svih očekivanja i ne izgledaju kao cjelina na ovom Svjetskom prvenstvu, odgovor možemo pronaći u posljednjim izvještajima sa treninga “crvenih đavola”.

Naime, došlo je do manjeg fizičkog okršaja između Kevina de Brujnea, Edena Azara i Jana Vertongena. Nisu “sijevale” pesnice, ali bilo je odgurivanja i po kojih grubih riječi, javlja belgijski “RTL”.

Očigledno je da se sakupilo mnogo toga i da je moralo negdje da izađe. Romelu Lukaku je bio čovjek koji je razdvojio ovu grupicu igrača, ali tenzije su i dalje prisutne.

Belgijski mediji pišu o lošim odnosima u taboru selekcije. Sam Roberto Martinez je nedavno priznao da situacija u svlačionici nije najbolja, pa se tu i pronalazi ključ problema koji je vidljiv na terenu.

Tibo Kurtoa i Kevin de Brujne ne razgovaraju godinama, a razlog je što je bivša devojka Sitijeve zvijezde odlučila da ga prevari sa golmanom Reala. Zatim, Miši Batšuai i Romelu Lukaku nisu u dobrim odnosima baš kao ni Eden Azar i Leandro Trosar.

Previše je to za bilo koju ekipu, a kamoli za onu od koje se očekuju poveći uspjesi na internacionalnoj sceni.

Belgijanci su osvojili tri boda na Svetskom prvenstvu u Kataru jedva pobijedivši Kanadu pogotkom Mišija Batšuaija. U drugoj rundi su poraženi od Maroka.