Bh. reprezentativac Rade Krunić svoju karijeru nastavit će u slavnom Milanu. Krunić je briljirao u Empoliju, dugo vremena povezivao se sa klubovima iz vrha italijanske Serie “A”, a onda je odjeknula vijest da Krunić prelazi u Milan.

Specijalizovani web koji prati dešavanja u Milanu – Milanlive.it, na zanimljiv način predstavio je bosanskohercegovačkog veznjaka.

“Rade Krunić rođen je 7. oktobra u Bosni i Hercegovini u gradu Foča. Tamo je počeo svoju karijeru u klubu Sutjeska. Godine 2013. odlazi u susjednu Srbiju u redove Donjeg Srema. Primijetila ga je Verona Helas, koja je prvo italijansko iskustvo za ovog igrača.

No, Verona nije bila briljantno iskustvo za Radeta, koji se brzo vraća u Srbiju. Na ljeto 2015. prelazi u Empoli, a trener je bio Marco Giampaolo.

U prvoj sezoni je sakupio samo 15 nastupa, a potom je eksplodirao i u naredne tri godine zabilježio je 119 nastupa te je postigao 12 golova”, objasnili su njegov put na ovoj specijaliziranoj stranici koja prati dešavanja u Milanu.

Dakle, u Milanu ga čeka čovjek koji ga već poznaje- Marco Gianpaolo, koji će pokušati da povede Milan prema Ligi prvaka.

“Krunićeva najveća prednost je taktička fleksibilnost. Bosanski veznjak može se snaći u bilo kojoj ulozi u veznom redu.

Može da igra ispred odbrane, centralnog veznog ili plejemjekera. Krunić se čini pogodnim elementom za novi projekat Milana”, navodi se u tekstu.

Sop

Loading..