Endrick Felipe Moreira de Sousa bi trebalo da bude sledeća velika stvar.

Lionel Messi je napustio Barcelonu, Real Madrid je ostao bez Cristiana Ronalda, pa sada čeka da Vinicius pod zaštitom Karima Benzeme izraste u novu veliku zvjezdu svjetskog fudbala. Međutim, ovih dana Pirineji bruje o još jednom brazilskom čudu, jer i Real i Barcelona potpuno su poludeli za 15-godišnjim Endrick Felipe Moreira de Sousa
Reč je o fudbaleru Palmeirasa, koji još nije ni debitovao za prvi tim kluba iz Sao Paula, ali je već privukao pažnju svjetske javnosti sa dva gola koja bi mogla da uđu u konkurenciju za “Puškaš nagradu”, namjenjenu potpisniku najljepšeg pogotka.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Jedan je postigao sa pola terena, a drugi makazicama van kaznenog prostora. Nešto o čemu su i najveći mogli samo da sanjaju.

Nije naravno Endrick satkan samo od ta dva gola, ima za svoje godine zavidnu “fiziku”, a kao i mnogim Brazilcima ne manjka mu tehnike. I ne, nije on odskočio samo zbog pomenute “fizike”, niti je od onih koji pravi razliku samo u svom uzrastu. Endrik svakako igra na U21 nivou, dakle sa momcima i do šest godina starijima.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Uostalom, ne bi se Real i Barca tek tako zainteresovali. Ali neće biti lako, jer Fifa ne dozvoljava da igrači mlađi od 19 godina mejenjaju zemlje.

Rat je ipak već otpočeo, jer svi žele da na vrijeme osiguraju potpis mlađanog Endricka. Pomenuti gol makazicama dao je na čuvenom Kopinju, turniru na kome tradicionalno igraju najtalentovaniji mladi fudbaleri Brazila. Svojevremeno smo tamo gledali Neymara, Viniciusa, Casemira, da se zadržimo samo na Realovim Brazilcima. Endrickov Palmeiras u utorak igra finale protiv Santosa.

Madridska Marca podseća da je Real opsjednut idejom da u ovakvim slučajevima iskopa “sljedećeg Mesija”.

Sad je fokus na Endricku, koji je za omladinske selekcije Palmeirasa odigrao više od 150 utakmica i skoro da je postigao toliko golova. U Brazilu je već proglašen za sljedeću veliku zvijezdu, pa na Instagramu ima već 481.000 pratilaca, a u džepu i unosan ugovor sa Nikeom.

Čitaćemo još o njemu…

Mozzartsport.com