Jurgen Klopp je tokom zimskog prelaznog roka krenuo sa rekonstrukcijom ofanzivne linije, a tada je u Portu pronašao nekoga ko će u dogledno vrijeme zamjeniti Sadio Manea.

Na Anfiled je stigao sjajni Luis Diaz koji se smatrao najboljim igračem portugalskog prvenstva i jednim od najboljih krila na planeti. 

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

25-godišnji Kolumbijac se odmah nametnuo Kloppu i pokazao da će biti veliko pojačanje za Redse. Njemac ga polako uvodi u igru i navikava ga na stil fudbala na ostrvu, a na Anfield je stigao kao neko ko će biti konkurencija 29-godišnjem Senegalcu i kako bi imao dva kvalitetna lijeva krila u budućnosti.

Prema navodima portugalskog uglednog lista A Bola, Klopp ima namjeru da se tokom ljeta opet vrati na Dragao i dovede još jednu zvijezdu Porta. Poslje lijevog krila, Diaza, sada je na red došlo desno, a njega su uočili u vidu Otavija. Brazilac sa portugalskim pasošem je prošle godine debitovazo za nacionalni tim Portugala, a Klopp smatra da je sada vrijeme da napravi iskorak u svojoj karijeri. 

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Otavio je sinoć pomogao Portugalu da se plasira na najveću fudbalsku smotru, Svjetsko prvenstvo, koje će se održati krajem godine u Kataru. Sjajno desno krilo važi za jednog od najvažnijih igrača Porta u ovoj sezoni, a trenutno je na učinku od 3 gola i čak 12 asistencija na 25 utakmica koliko je do sada odigrao.

Međutim, do potpisa uprava Redsa neće lako doći jer isti izvor navodi da Porto nije spreman pregovarti, i ako misle potpisati 27-godišnjeg brazilskog-portugalca moraće da plate otkupnu klauzulu. Prema istom izvoru ona iznosi čak 60 milioan eura što nije ni malo bezazlena cifra. Redsi su spremni sjesti za pregovarački sto i nadati se da će malo spustiti cijenu, ali sve ukazuje na to da će ipak morati razbiti kasu ako žele potpisati Otavija.

Klopp polako mijenja kompletnu ofanzivu i ubrzo bi mogli viditi potpuno drugačiji trio u napadu Redsa, a Otavio bi stigao kao konkurencija Mohamed Salahu koji još odbija produžiti ugovor

Sportske.info