Trijumfom nad Finskom reprezentacija Bosne i Hercegovine ostala je u igri za plasman na Euro 2020, a dodatno nas je obradovala vijest da se Lihtenštajn pobrinuo za još jedno iznenađenje odigravši 1:1 sa Armenijom. Italijani su druga selekcija koja je izborila Euro, dok se u našoj grupi vodi velika borba tri selekcije koja dijele svega dva boda – Finske, Armenije i Bosna i Hercegovine, za drugo mjesto koje također vodi do velike smotre.

U najboljoj situaciji je Finska koja zauzima drugo mjesto sa 12 bodova. Armenija i Bosna i Hercegiovina imaju po 10, s tim da su Armenci na trećem mjestu zbog boljeg međusobnog duela. Ukoliko dva ili više timova imaju jednak broj bodova prvi faktor koji odlučuje o plasmanu je međusobni skor. Zbog toga je veoma važno što su Zmajevi sačuvali 4:1 protiv Finaca. Da je meč kojim slučajem okončan rezultatom 4:2, Finci ni bili bolji u međusobnom skoru.

Do kraja kvalifikacija preostala su tri kola. Zmajevi trebaju odigrati mečeve protiv Grčke u gostima (utorak), ltalije kod kuće (15. novembar) i na kraju Lihtenštajna u gostima (18. novembar).

Zmajevi za ostvarenje cilaj moraju slaviti u sve tri utakmice, te se nadati kiksevima Finske i Armenije. Postoji i opcija u kojoj možemo na Euro i sa sedam bodova, ali nam u tom slučaju treba pomoć Armenije i Grčke. Ako Armenija u utorak remizira sa Fincima, a Grčka u posljednjem kolu na svom terenu nadigra Finsku uz uslov da Italija u posljednjem kolu ne izgubi od Armenije na svom terenu, Zmajevi bi se našli na EP i sa sedam bodova do kraja.

Druga opcija je da pobijedimo sve do kraja, uz makar po jedan kiks Armena i Finaca. Treća opcija je Liga nacija.