Karim Benzema (35) postao je novi igrač saudijskog kluba Al Ittihad, s ugovorom vrijednim čak 600 miliona eura za tri sezone. Legendarni Francuz će tako zarađivati nevjerojatnih 200 miliona eura godišnje.

Važno je napomenuti da će država sudjelovati u isplati dijela ugovora jer će Benzema preuzeti ulogu ambasadora nogometa te će biti aktivan lobist u nastojanjima da Saudijska Arabija dobije organizaciju Svjetskog prvenstva 2030. godine.

Cristiano Ronaldo je komentirao dolazak svog bivšeg suigrača:

“Već sam znao da će odlazak u Saudijsku Arabiju donijeti promjene. Nisam pogriješio. Siguran sam da će za dvije-tri godine to postati jedna od najvažnijih liga na svijetu. Sada je tu Benzema. Ono što nam je potrebno je stručnost. Kada postoji stručnost, tržište ima koristi. Neka dođu svi veliki igrači”, izjavio je portugalski reprezentativac na konferenciji za novinare na kojoj je predstavio svoj novi posao.

Ronaldo je također otkrio svoje planove javnosti:

“Volio bih posjedovati vlastiti klub. Uvijek sam bio vrlo odlučan i profesionalan. Zdravlje nije sve, ali sve je ništa bez zdravlja. Već sam blizu kraja svoje karijere, igrat ću još najviše dvije ili tri godine”, zaključio je.