Real Madrid je konačno ostvario dugogodišnji transfer Kyliana Mbappeja. Francuzki napadač potpisao je petogodišnji ugovor sa španskim i evropskim prvakom, čime je ispunio svoju djetinjsku želju da nosi dres Kraljevskog kluba.

Mbappe je prethodnih sedam sezona bio ključni igrač Paris Saint Germaina, osvojivši sa njima impresivnih sedam ligaških titula, četiri francuska Kupa i brojne druge trofeje. Međutim, njegov ugovor je isticao 30. juna, otvarajući mu put ka novom poglavlju u karijeri.

Osim prestižnog transfera i petogodišnje sigurnosti, Mbappe je navodno dobio i bonus od 100 miliona eura za potpis ugovora. Također, njegov godišnji neto iznoste će 15 miliona eura, uz dodatne prihode od sponzorskih ugovora.

Mbappe je otkriveno obožavatelj Christiana Ronalda, a legendarni Portugalac ga je i sam dobrodošao u Real. Ronaldo je na Instagramu komentirao Mbappeovu objavu, izražavajući oduševljenje što će pratiti njegov sjaj u dresu Real Madrida i podizanje publike na Bernabeu.

S dolaskom Mbappeja, Real Madrid stvara nevervatan napad. Uz već postojeće zvijezde, očekuje se da će Mbappe biti ključni faktor u njihovom nastupu u narednim sezonama. Navijači već nestrpljivo čekaju da vide svog novog heroja u akciji.