Klub počinje pregovore sa bivšim kapitenom, navijači nisu oduševljeni, ali ih hrabri što će odbrana konačno biti drugačija. “Guneri” će promijeniti kičmu tima…

Više nema nikakve dileme, novi menadžer Arsenala biće Mikel Arteta.

Razgovori sa Špancem počeće već ove nedjelje i očekuje se da 36-godišnji Pepov pomoćnik i bivši kapiten “Gunera” preuzme kormilo odmah naredne nedjelje.

Jasno, Arsenal želi da ga što prije promoviše i krene u realizaciju poslova u prelaznom roku.

A kako će izgledati prelazni rok.

Prema informacijama, biće promijenjena kičma tima, Arsenal traži novog golmana, jednog ili čak dva štopera, vezistu koji će praktično biti mozak tima i eventualno napadača, ako Dani Welbeck bude prodat, pošto mu je ostala godina ugovora.

Arteta planira da Santija Cazorlu uvrsti u svoj stručni štab, a što se tiče igrača, Cech će dobiti zamjenu po svemu sudeći u Berndu Lenu iz Leverkuzena. Nijemac je odbio Napoli, košta oko 25 miliona evra i njegov agent je potvrdio da gleda prema PL.

Završen je izgleda posao za oba štopera, jedan je Sokratis Papastopulos koga će za oko 20 miliona evra, Mislintat dovesti iz Dortmunda, a za drugog posao još nije gotov, odlični Turčin Čalgar Sojundžu je privukao pažnju Uniteda, ali i španskih klubova. Ipak, u Arsenalu se nadaju da će dobiti bitku.

Koschielny će dugo odsustvovati, za Mertesakera je kraj, pa bi Arteta trebalo da dobije novi štoperski par.

Čeka se rasplet oko novog ugovora Ramseya, odluka Wilshera, ali to ne utiče na planove da “Guneri” kupe odličnog Serija iz Nice. I njega hoće United, ali u Londonu računaju da direktor Raul Sanilehi bude ključ u angažovanju 26-godišnjeg Afrikanca. pokušao je da ga dovede u Barcelonu i u veoma je dobrim odnosima sa njegovim menadžerima.

Od napadača, ostaju Lacazzettei Aubameyang, jasno da će Ozil biti komandant parade u veznom redu, a ako ode pominjani Welbeck, moguće je da će klub probati da dovede Drisa Mertensa iz Napolija.

Neće biti velikih promjena, klub nema novca za neka ogromna pojačanja, tim prije što neće igrati Ligu šampiona, ali svejedno promjene u odbrani ohrabruju navijače, to je bio Wengerov najveći problem.

Mnogi su razočarani činjenicom da će Arteta preuzeti klupu, vjeruju da mu nedostaje iskustvo, ali nema rešenja. Carlo Ancelotti je navodno imao dogovor, no on traži veća pojačanja, a i porodica Krenke, odnosno vlasnikov sin Džoš je bio prije da se pruži šansa nekome ko poznaje okruženje.

sportske.net