Poslije vijesti koja je uzdrmala Apenine, i nakon što je Maurito Ikardi izgubio kapitensku traku, postavlja se pitanje šta se desilo.

Ukratko, sve je počelo od komentara Vande Nare, njegove žene da bi mu trebalo pomoći da postiže golove, ona je već upozoravana od dolaska Marote da ne komentariše ništa u medijima.

Novi direktor je donio pravila iz Juventusa, stvari ne cure iz kluba, niti se pravi loša atmosfera po medijijima.

Jednostavno, Marota je ovim potezom pokazao Ikardiju da mora da smiri svog agenta odnosno suprugu, ali i da nikakvi klanovi i sukobi, kao onaj sa Perišićem nisu dozvoljeni.

Uz to, Ikardi odugovlači oko transfera što je dodatno iznerviralo klub, navodno su date odriješene ruke Maroti i on će prodati Argentinca ako neko plati klauzulu od 110 miliona evra.

Niko nije nudio toliko, Napoli ga je htio za 70, Paratići je juče otkrio da se Juventus premišljao, ali onda je na kraju kupio Ronalda.

U svakom slučaju, stvari su se promijenile, prije svega u postupanju prema igračima, Marota je najavio revoluciju u pristupu u razgovorima sa kineskim vlasnicima, tačnije da niko nije nezamjenjiv i da postoje pravila za sve.

Ikardi će očigledno biti prva žrtva, sa druge strane ovo pokazuje da su u Interu gdje su prečesto igrači bili jači od samih direktora i kluba, odlučili da okrenu drugi list.

sop