Ne samo da je nadaren da šutira tu loptu po terenu, njegova nadarenost je i naporan rad i pomaganje van terena. Egipćanin je ove sezone dokazao da je jedan od najboljih momaka, a njegov najnoviji gest još je jedna lekcija ostalima, kako treba biti čovjek!

Pokazalo se da je Salah, potrošio 450.000 dolara za kupovinu zemlje i izgradnju postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda u svom rodnom selu. Postrojenje će se koristiti za napajanje vode regionu koji je u očajničkoj potrebi za njom.

U izvještaju iz Midleestea, intervju nastavnika iz sela zapravo govori koliko znači ova donacija:

“Ne mogu opisati koliko nam ovo znači, šta je sve uradio za nas i Egipat, ne može se to uopšte objasniti, dovoljno je da govorite o njemu, veliki Mo!”, rekao je on.

“On još uvijek se vraća u svoje selo i posjećuje nas sve vrijeme. On nama nije stranac i nikad neće biti. Vidio sam kako je hodao jednom i ja sam mu rekao, šta radiš hodajući bez osiguranja? Da li znaš ko si sada? Ne možeš to da uradiš? A on mi je samo rekao: Ja ne idem u svom domu sa osiguranjem, ovo je moj dom.”

“Mohamed ne voli da govori o dobrotvornom poslu koji je uradio ili o novcu koji donira. Ne voli biti u centru pažnje i ne voli praviti buku gdje god ode.”

sop